Dirk de Hart.
114
IMG

Identiteit

Een goed ontwerp is als een goede tekst, het brengt een boodschap over. Het concept wordt leesbaar door de juiste vormen, kleuren, materialen en licht. Het wekt emotie op, stimuleert de creativiteit, laat nieuwsgierigheid toe en confronteert. Met een speciale aandacht voor de buitenwereld zet ik de noden en identiteit om naar een ruimtelijke beleving.

Interieurarchitectuur is voor mij een middel om de relatie tussen mens, vorm en identiteit ruimte te geven. Het geeft mij de mogelijkheid om ingrepen in ruimten te doen die het dynamisch samenzijn vergroten. Dynamiek zoals die tussen zomer en winter, jong en oud, publiek en privé. Maar ook de dynamiek van het gebruik, welke veranderd met de jaren mee. Grenzen worden hiermee kansen. De grens tussen binnen en buiten is bijvoorbeeld een opportuniteit om de buitenwereld te ontmoeten.

Ik wil dat de ruimtelijke beleving mensen aanzet om een langdurig gezond en sociaal leven te leiden. Door beweging te stimuleren en sociale interactie als opportuniteit te zien wil ik mensen verbinden. De sporen, het verhaal, door ons vertelt, brengt gelaagdheid met zich mee. Alles tezamen ontstaat schoonheid, nee meer zelfs, een symbiose tussen mens en de gebouwde omgeving.

Het resultaat is architecturaal vernieuwend en een beetje rebels maar met de juiste dosis van vertrouwdheid, het thuis gevoel om zo te zeggen.